Ben jij een kei in het ‘ontzorgen’ van klanten? Heb je ‘service hoog in het vaandel’? En staat de klant bij jou altijd voorop? Dat klinkt allemaal mooi, maar erg origineel is het niet. Heldere Tekst wil dit soort clichés vermijden en ontdekt wat jou écht anders maakt dan de concurrent.

pijltje-HT

Bijvoorbeeld: jij verkoopt geen auto’s, maar de mogelijkheid om de wereld te verkennen. Je biedt geen ICT-dienstverlening, maar de vrijheid om ongestoord te kunnen werken. En klanten kunnen bij jou niet terecht voor voedingsmiddelen, maar voor een gezonde ‘way of life’. Zo creëer je een gevoel bij mensen, waardoor ze eerder geneigd zijn om klant te worden.

Zakelijke teksten

Een zakelijke tekst heeft als doel een product, dienst of boodschap te verkopen. Om de lezer te overtuigen, moet de tekst duidelijk, pakkend en krachtig zijn. Heldere Tekst verzorgt onder meer de tekst voor nieuwsbrieven, brochures, folders, persberichten, jaarverslagen en advertenties. Ook denkt Heldere Tekst graag mee over de invulling van andere vormen van in- en externe communicatie.

journalistieke teksten

Teksten voor magazines

Heldere Tekst schrijft verschillende soorten journalistieke teksten. Denk aan achtergrondartikelen, interviews, columns en reportages. Ook kortere artikelen, zoals nieuwsberichten, rubrieken en recensies behoren tot de mogelijkheden. Een kritische blik en een scherpe pen zijn hierbij gegarandeerd.

Webteksten

Ellenlange zinnen, wollig taalgebruik en veel jargon: een paar voorbeelden van hoe het niét moet. Dit schrikt websitebezoekers af. Hoe moet het dan wél? Houd de doelgroep in het oog, wees kort en bondig en gebruik de juiste tussenkoppen. Uiteraard heeft Heldere Tekst ook kennis van SEO en zoekmachineoptimalisatie, om de content van jouw website zo geschikt mogelijk te maken voor zoekmachines.

icon-correction1

Redactie & correctie

Een goede tekst leest lekker weg, is vlot opgebouwd en bevat zeker geen fouten op het gebied van spelling of grammatica. Heb je een tekst waarbij je twijfelt over de opbouw, spelling, grammatica of formulering? Heldere Tekst controleert het voor je, verbetert eventuele fouten en zorgt ervoor dat de tekst beter loopt.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over wat tekst voor jouw bedrijf kan betekenen? We vertellen er face to face graag alles over.

Maak een afspraak

Een greep uit onze klanten.

Communicatiekrachten Commerciële teksten

Sapph Reclameteksten

3 Ami Commerciële teksten

Studio 024 Website teksten

Ervaringen

 • “Anne heeft zich razendsnel ingewerkt in het vakgebied ouderenzorg. Haar frisse schrijfstijl raakte daarom precies de juiste snaar. Het was een fijne, open en constructieve samenwerking, waarbij we samen tot een mooi resultaat zijn gekomen.”

  Jonne Steenhuis, communicatieadviseur Pleyade
 • “Anne begrijpt meteen wat we willen vertellen, ook al is de materie soms ingewikkeld. Ze schrijft supergoede, leesbare teksten. Bovendien is ze een prettig persoon. Wij willen zeker geen andere tekstschrijver meer.”

  Anne-mieke Wensing, Neopixels Insulation
 • “Regelmatig werken wij samen met Anne aan communicatieprojecten voor onze klanten. Anne is verantwoordelijk voor de tekstproducties en dat werkt heel prettig en efficiënt. Ze schakelt snel en voelt goed aan wat de gewenste schrijfstijl is.”

  Jacqueline Haarman, CommunicatieKrachten
 • “BI Right! werkt nu alweer vijf jaar samen met Anne. Zij is een vaste waarde in onze communicatieactiviteiten. Punctueel, scherp en zeer prettig om mee samen te werken. Ik gun iedereen zo’n fijne samenwerking.”

  Tatiana van den Hoogen, BI Right!
 • “Annes teksten zijn helder, duidelijk en nodigen uit om verder te lezen. Onze klanten zijn vaak direct tevreden met weinig feedback. Daarnaast werkt Anne snel, nauwkeurig en is ze altijd enthousiast!”

  Reclamebureau 3AMI
 • “Verhalen vertellen. Dat is waar Anne de Haan ons allemaal wat dichter mee bij elkaar brengt. Anne heeft ons verrast met haar eigentijdse en kernachtige manier van werken. Anne verdiept zich in de visie van haar partners en klanten. Dit is van absolute meerwaarde en hiermee onderscheidt Anne zich van andere tekstschrijvers.”

  Rob Janssen – Eyes & Ears
 • “Anne weet perfect de woorden van ondernemers om te zetten in een inspirerend verhaal. Ons zakenmagazine heeft sinds twee jaar een make-over ondergaan en de teksten van Anne hebben hier zeker een positieve draai aan gegeven.”

  Nijmegen Business – RAN Media
 • “Heldere Tekst heeft voor ons echt een toegevoegde waarde. Anne kent een groot inlevingsvermogen in het merk waardoor teksten snel worden opgeleverd en nauwelijks correctie nodig hebben. De balans tussen branding en commerciële waarde van een tekst weet Anne perfect te bewaken zodat het allemaal sterk en smaakvol blijft.”

  Sasja Leenders, Sapph
 • “Heldere Tekst is mijn vaste partner op het gebied van teksten voor diverse projecten. Ze weet teksten persoonlijk te maken met de perfecte stijl. Echt SUPER tevreden!”

  Bjorn van Raaij – Studio 024